אפשר לשדר את הטופס גם במהלך ההיריון אם הפסקת לעבוד, אך לא לפני 9 שבועות מיום הלידה המשוער.
הגשת תביעה באמצעות היולדת
אם את רוצה להגיש את התביעה באופן עצמאי, עלייך לשלוח לנו את המסמכים האלה:
- תביעה לדמי לידה
- פירוט על הכנסות – עובדת שכירה צריכה לבקש מהמעסיק למלא את החלק בטופס התביעה המיועד למעסיק. אם היו שינויים בשכרך ב-6 החודשים שקדמו להפסקת העבודה מסיבה רפואית או מסיבה אחרת, עלייך לצרף אישור בהתאם לסיבה.
מסמכים נוספים שיש לצרף:
איך שולחים את המסמכים?
תוכלי לשלוח את טופס התביעה והמסמכים באחת מהדרכים הבאות:
שימי לב, אם תגישי את התביעה לאחר שיחלפו 12 חודשים מיום הפסקת העבודה, את עשויה לאבד את זכאותך לדמי הלידה.
מי לא צריכה להגיש תביעה? (תביעה אוטומטית)
אם ילדת בבית חולים, ואת עונה על אחד מהמקרים האלה, הביטוח הלאומי ישלם לך את דמי הלידה באופן אוטומטי, ואינך צריכה להגיש תביעה:
- את עובדת עצמאית - נשלם לך את דמי הלידה לאחר שבית החולים יעביר לנו את הנתונים על הלידה.
התשלום יועבר לחשבון הבנק שבו משולמת קצבת הילדים, ובלידה ראשונה - לחשבון הבנק שמסרת בבית החולים. - למעסיק שלך יש הסדר עם ביטוח לאומי - המעסיק יעביר את התביעה עבורך ישירות לביטוח הלאומי, ונשלם לך ישירות את דמי הלידה.
- קיבלת דמי אבטלה עד חודש לפני הלידה - נשלם לך את דמי הלידה לאחר ה-17 לחודש שלאחר חודש הלידה ולאחר שבית החולים יעביר לנו את הנתונים על הלידה.
- קיבלת קצבה לשמירת היריון עד ללידה - נשלם לך את דמי הלידה לאחר שבית החולים יעביר לנו את הנתונים על הלידה.
עובדת שכירה שימי לב, לאחר הלידה אנחנו נשלח לך מסרון (הודעת SMS) שבו נבקש את אישורך לפנות למעסיקך כדי לקבל ממנו דיווח על השכר שלך. אם תאשרי לנו את המסרון, לא תצטרכי להגיש תביעה לדמי לידה ואנו נטפל בזה אוטומטית לאחר שהמעסיק ישלח את הדיווח.
אם יש לך טלפון כשר, נשלח אלייך הודעה קולית מטלפון 02-6709211 כדי לבקש את אישורך לפנות למעסיקך. אם תאשרי, לא תצטרכי להגיש תביעה והיא תטופל באופן אוטומטי.